1. Sepsi Jazz & Blues Festival 2022. június 24-25. Sepsiszentgyörgy 56-os Emlékpark

Június 24., péntek

18:00 Szabó Zsolt Quartet (RO)
19:30 Andrei Petrache Trio (RO)
21:30 Little G. Weevil Band (HU)

Június 25., szombat

17:00 Free Connection (RO)
18:30 Kovács Linda - Bögöthy Ádám Duo (HU)
20:00 Antal Tibor Quartet (HU)
21:30 Lars Kutschke Band Feat. Dorrey Lin Lyles (DE / HU)

Szabó Zsolt Quartet (RO)

Június 24., 18.00 óra

A zenekar 2019 ben alakult. A klasszikus és modern jazz, blues és latin standardeken kívül, saját dalok is szerepelnek a repertoáron. A sztandard számok saját feldolgozásban hallhatók.

A zenekar tagjai:

Müller Arnold - gitár,
Barabás Tamás - basszusgitár,
Debreci Norbert - dobok,
Szabó Zsolt - zongora, Fender zongora, Hammond orgona, szintetizátorok.

Andrei Petrache Trio (RO)

Június 24., 19.30 óra

Az Andrei Petrache Trio egy friss projekt, amely egy évvel ezelőtt született, amikor a zenei ötletek és a csoport szinergiája találkozott, és lehetőségünk nyílt arra, hogy megvalósítsuk terveinket. Andrei zongorista és zeneszerző, Alexandru Marin basszusgitárossal és Alexandru Badea dobossal együtt egy komoly klasszikus zenei háttérrel rendelkező triót alkotnak, mindhárman különböző szakokon végeztek a konzervatóriumban.

Olyan programot kínálnak, amely egyrészt olyan eredeti darabokból áll, amelyeket Andrei kifejezetten erre a trióformulára írt, a modern jazz területén, a kortárs skandináv jazz és a balkáni-keleti színek hatásaival, másrészt pedig olyan jazz standardek friss újraértelmezéseiből, amelyeket valószínűleg már hallottál.

A felállás mögött álló történet szoros barátságról és a játék és az improvizáció öröméről szól, egy szoros, szinergikus képletben, annak ellenére, hogy mindhárom fiatalnak több más projektje is van.

Andrei Petrache Trio:

Andrei Petrache - zongora,
Alexandru Marin - basszusgitár,
Alexandru Badea - dob.

Little G Weevil (HU)

Június 24., 21.30 óra

Gitáros, énekes, dalszerző, szövegíró és producer. Nemzetközi hírnévre tett szert autentikus stílusáról, amelyre nagy hatással van a déli blues, a soul és a funk zene.

Gee a Blues Foundation`s International Blues Challenge (Memphis) 2013-as szóló győztese. A mai napig ő az egyetlen európai szólóelőadó, aki megnyerte ezt a címet az Egyesült Államokban.

Pályafutása során nyolc nagy sikerű albumot adott ki. Jelölték USA Blues Music Award, Blues Blast Music Award 2014-ben és 2021-ben, Independent Blues Award és Hungarian Music Award díjra.

Little G. Weevil Band:

Little G. Weevil - gitár,
ének Borsodi László - gitár,
Premecz Mátyás - Hammond orgona, zongora,
Albert Zoltán - szaxofon,
Herr Attila - basszusgitár,
Gyenge Lajos - dob.

Free Connection (RO)

Június 25., 17.00 óra

A sepsiszentgyörgyi Free Connection zenekar 2001-ben alakult. A banda tagjai több stílusban is kipróbálták magukat, és több zenekarban - más felállásban - zenéltek, de a Free Connection végigkísérte zenei pályafutásukat. A zenekar sohasem szűnt meg, csak néha ,,hibernált”.

A jazz-zenét játszó banda tagjai végül - kisebb szünet után - 2011-ben úgy döntöttek, visszaállítják az egykori, eredeti felállást (kiegészítve a csapatot egy csodálatos női énekhanggal).

Így állt össze a jelenlegi zenekar: Laura Tinca-Zan – ének, Könczey Jenő – billentyűk, Tinca Teddy – gitár, Tóth László – basszusgitár, Csurulya Árpád – dobok.

Az „ősmegalakulás” óta a Free Connection számos felállásban (többnyire szaxofon kíséretében Virág Simon, majd Éltes Áron szaxofonosokkal) vett részt színvonalas koncerteken, megmérettetéseken, többek között a Brassóban megrendezett nemzetközi jazzfesztivál gáláján is bizonyítottak, de már hazai, Jazz-ről írt szakkönyvbemutatón is zenéltek.

Mint azt a zenekar neve is sugallja, a zenészek szabadon hangolódnak rá, „lépnek kapcsolatba” a jazz zene óriásai által megírt zeneszámokkal, egy-egy közismert téma, dallam köré tömörítik hangszereiken megszólaltatott ötleteiket, gondolataikat, amelyeket ily módon osztanak meg a közönséggel.

„Egy dal akkor él, ha az olyan, mint egy izgalmas párbeszéd” – vallja a zenekar. A zenekar tapasztalt zenészei könnyedén olvasztják össze a különböző stílusokat, amelyek ebben a pörgő világban megragadják a bandatagok egyéni tetszését, ízlésvilágát. A hallgató fellelhet jazz, blues, funk elemeket, amelyek tökéletes harmóniába olvadva egy érdekes, mozgalmas és figyelemre érdemes stílussal, groove-val szórakoztatják a Free Connection kedvelőit. Az instrumentális és énekes számok igényes megszólaltatása teszi izgalmassá a koncertjeinket.

Kovács Linda – Bögöthy Ádám Duo (HU)

Június 25., 18.30 óra

Kovács Linda igazi útkereső muzsikus, aki megtalálta saját hangját a jazzben. Az általa fémjelzett produkciók egyik fő ismérve a kompromisszummentes önkifejezés. Bögöthy Ádámmal alkotott duó formációjuk műsorában egy komplex és változatos zenei anyag szólal meg, melynek gerincét saját kompozíciók alkotják. Minimál ambient vagy lüktető groove egy kórusnyi énekkel megspékelve.

Kovács Linda – ének,
Bögöthy Ádám – bőgő.

Antal Tibor Quartet (HU)

Június 25., 20.00 óra

Antal Tibor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán klasszikus zenei tanulmányokat végzett, ezzel párhuzamosan jazz-zel is foglalkozott. Deseő Csabánál kezdett jazz-hegedülést tanulni, majd néhány szimfónikus zenekarban eltöltött év után a Budapest Ragtime Band hegedűse lett, mellette több jazz-formációban játszott. Jelenleg saját kvartettja mellett számos produkció vendégszólistájaként tűnik fel. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Snétberger Központban tanít jazz-hegedűt.

Az Antal Tibor Quartet stílusa latinos, groove-os modern mainstream jazz. A zene széles idő- és hangulati skálát ölel fel, latin jazz, fusion alapok, modern swing kompozíciók, igazi koncertélmény a jazz kedvelőinek.

Antal Tibor Quartet:

Antal Tibor - hegedű,
Varga Tivadar - zongora,
Gayer Ferenc - bőgő Weszely,
János - dob.

Lars Kutschke Band Feat. Dorrey Lin Lyles (DE / HU)

Június 25., 21.30 óra

Lars Kutschke Németország egyik legjobb és legaktívabb gitárosa, kísérőzenekara pedig egy világszínvonalú együttes aurájával rendelkezik, amely bármelyik szólistát képes kísérni, fegyelmezettségével, virtuozitásával és színpadi jelenlétével folyamatosan hozzájárul a show minőségéhez.

Dorrey Lin Lyles zenei világában, a Gospel, Jazz, Soul és Blues tökéletesen kombinált keveréke garantálja a szexi és mámorító zenei élményt. Olyan dallamot teremt, amely áthatja a szíveket és átlép minden korlátot, lerombolva a tudatlanságot és egyesítve a lelkeket, hogy egy családot hozzon létre. Dorrey Lin Lyles a megtestesítője annak, hogy Isten szeretetét, igazságát és kincsét engedje áramolni az ébredő élet művészetén keresztül. Naponta bizonyítja dalának szavait: "I'm Not a Victim, I'm a Victor".

Lars Kutschke Band:

Lars Kutschke - gitár,
Premecz Mátyás - Hammond orgona, zongora,
Herr Attila - basszusgitár,
Somos Péter - dob.

A napi jegy ára 40 RON. Jegyek a helyszínen kaphatók.

Foglalás és információk: e-mail

Támogatók